Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki tablet kupić?

Baksiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż tak. Chciałbym się dalej rozwijać w kierunku grafiki [blablabla...] i zakupić sobie tablet graficzny. Jednak nie mam o tym bladego pojęcia. Nie wiem, ile pieniędzy taka przyjemność kosztuje. Kompletnie się w tym nie orientuję.

Hajsu trochę mam, więc to nie jest aż taki problem. Prosze jednak o opinie tylko osób, które posiadają jakąś wiedzę na ten temat. Z góry dzięki. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Jeżeli jesteś początkujący w tych sprawach i nie będziesz na nim tworzył nie wiadomo jakich innych światów to wystarczy Ci taki:
Pentagram P2006 :D

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

pfff pentagramy stfu, w porównaniu z wacom bamboo jest ogromna różnica, chodzi mi tu o piórko przede wszystkim. Powiedz najpierw do jakich celów ten tablet miał by służyć, bo jeśli na pro digital painting to najlepiej w intuos'a się wyposażyć. Jeśli tylko do projektowania np. Strono internetowych czy log jakiś to spokojnie taki Bamboo3 Pen A6 powinien wystarczyć.

Zajrzyj tutaj:

http://sklep.wacom.pl/

PS.

zabieram plakietkę graphic teamu hehe

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

pfff pentagramy stfu, w porównaniu z wacom bamboo jest ogromna różnica, chodzi mi tu o piórko przede wszystkim. Powiedz najpierw do jakich celów ten tablet miał by służyć, bo jeśli na pro digital painting to najlepiej w intuos'a się wyposażyć. Jeśli tylko do projektowania np. Strono internetowych czy log jakiś to spokojnie taki Bamboo3 Pen A6 powinien wystarczyć.

Zajrzyj tutaj:

http://sklep.wacom.pl/
PS.

zabieram plakietkę graphic teamu hehe

Radze Ci się pozbyć tej plakietki z podpisu ^^

I nie zgadzam sie z Tobą. ja sama od około 2 lat posiadam Pentagram O'pen Wide i służy mi do dziś. Jest idealny na początek, jak i dla osób, które nie zajmują się tylko i wyłącznie DP. No i jest Taniusi.

Opublikowano

Podobno Wacom Bamboo Pen 3 (ok. 220 zł) jest dobry. Sam mam zamiar go kupić. Poczytaj w google na temat tego tableta (opinie).

Opublikowano

około 800 złotych dobry tablet Wacom Intuos5 Touch S
2048 poziomów nacisku :)

Wacom Intuos5 Touch S

• Wprowadzanie danych piórem
  • Końcówka pióra i gumka wrażliwe na nacisk
  • Aktywny obszar roboczy 157.48 x 98.43 mm
  • Rozdzielczość 5080 lpi
  • 2048 poziomy nacisku
  • 8 konfigurowalnych przycisków
  • Wielofunkcyjny pierścień Touch Ring
  • 4 rodzaje wkładów
  • Powierzchnia robocza tabletu imitująca papier
  • Obsługa wielodotykowych gestów
  • Możliwość instalacji modułu bezprzewodowego
  • Tablet przystosowany dla osób prawo- i leworęcznych
  • Łatwe w użyciu złącze USB
  • Nowoczesne wzornictwo
Opublikowano

Sam się mocuje z myślą o tablecie od ponad roku. Po godzinach riserczu i rozeznaniu na rynku mogę stwierdzić, że najczęściej polecanymi i najbardziej niezawodnymi są tablety Wacoma.

1374788544-U921656.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...